Ispis

SPIRULINA BARLEY

Spirulina Barley jedinstvena je kombinacija enzima mladog ječma i nutricijskih supstanci, vitamina i minerala mikroalge spiruline. Jedan gram Spiruline se može usporediti kilogramu kvalitetnog povrća, pa ju s pravom smatraju niskokalorijskom bombom. Ne sadrži gluten.

 

Pomaže u reguliranju razine šećera u krvi, snižava kolesterol i visoki krvni tlak. Uspješno pospješuje metaboličke procese u tijelu, rad kardiovaskularnog sustava, kao i obrambena svojstva organizma.

Spirulina Barley čuva tijelo od štetnih djelovanja zračenja, pozitivno utječe na tvorbu krvi i pogodna je kao dopuna tretmanima koji se tiču alergija, upala i infektivnih bolesti. Preporučljivo ju je koristiti prije operativnih zahvata, tokom rekonvalescencije ili kao dio preventivnog tretmana bolesnika oboljelih od karcinoma, nakon što su apsolvirali konvencionalno liječenje.

 

Klinička istraživanja potvrđuju pozitivan učinak spiruline na rad gušterače i na snižavanje razine šećera u krvi čime je posebno primjerena dijabetičarima. Visokim udjelom željeza i klorofila regulira razinu hemoglobina u krvi (anemia) i podupire rad cijelog kardiovaskularnog sustava. Prirodna svojstva prisutnih supstanci pospješuju metaboličke procese u tijelu, reguliraju probavni sustav i stimuliraju organizam. Uvode ga do stanja u kojem tijelo može optimalno iskoristiti svoj energetski sustav, čime se izravno pomaže reduciranju prekomjerne težine. Dokazanim radioprotektivnim djelovanjem čuva tijelo od slobodnih radikala i raznih vrsta štetnih zračenja (UV, RTG, TV, PC). Primjerena je kao dopuna liječenju karcinoma i kardiovaskularnih oboljenja. S obzirom na njeno protuupalno djelovanje, iskoristiva je u liječenju niza kožnih oboljenja (akni i alergijskih osipa), kao i kod liječenja kroničnih upala unutarnjih organa (jetra, srce, pluća, zglobovi, mokraćni putevi). Jedinstvenim načinom sprema energiju u formi čistog glikogena koji tijelo može istovremeno iskoristiti u povećanju snage i vitalnosti.

Spirulina Barley utječe na energetski meridijan želuca, gušterače i slezene, tankog i debelog crijeva, jetre, žučnog mjehura, srca, perikarde i trostrukog grijača.

 

Primjena:

• smanjuje visoku razinu šećera u krvi

• pomaže kod slabokrvnosti

• smanjuje razinu kolesterola

• oporavlja crijevnu mikrofloru

• pomaže u borbi protiv prekomjerne težine

• snižava visoki krvni tlak

• poboljšava krvnu sliku

• potiče tvorbu hemoglobina i poboljšava opskrbu tkiva kisikom

• brani kožu od štetnih zračenja

• smanjuje rizik oboljenja od raka i drugih civilizacijskih bolesti

• ubrzava zacjeljivanje rana, pomaže regeneraciji kože i sluznice

• pomaže kod upala i infekcija

• obnavlja pH ravnotežu organizma

• usporava starenje stanica

• izvor energije, poboljšava kondiciju;

• izvor potrebnih enzima, minerala, vitamina i hranjivih tvari

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Naslov:
Komentar:
 

Dr. Maria Škornjak

Nazad Naprijed

Smršaviti bez gladovanja! Istina ili mit?

25-04-2016 Klikova:94434 KOLUMNA, Dr. Maria Škornjak ak - avatar ak

Odbacivanje redukcijskih dijeta kao metoda regulacije tjelesne mase, zbog njihove neprirodnosti i svijest o važnost analize tjelesnog sastava prije kretanja na put mršavljenja bez gladovanja, bez vaganja namirnica i bez brojenja kalorija, najvažnije su odluke koje rezultiraju brzim postizanjem cilja i laganim održavanjem željene tjelesne mase. Početkom dvadesetog stoljeća Index tjelesne mase ili  BMI (engl. Body mass index, krat. BMI) postao je...

Više o tome...

ANTI-AGE medicina - više od „peglanja bora“

01-02-2017 Klikova:39761 KOLUMNA, Dr. Maria Škornjak ak - avatar ak

Anti-age medicina, pogrešno se poistovjećuje samo s tzv. „peglanjem“ bora i daleko je više od tog jer riječ je o grani medicine u podlozi koje je primjena naprednih znanstvenih i medicinskih znanja i tehnologija za rano otkrivanje, prevenciju i liječenje bolesti vezanih uz proces starenja te briga za zdravlje kroz inovativni znanstveni pristup s ciljem postizanja viših zdravstvenih standarda, zdravlja...

Više o tome...

KOLUMNA Nikola Beatović (mag. cin. - magistar kineziologije)

Nazad Naprijed

Da li je moguće vježbama za trbušnu skupinu mišića izgubiti potkožno masno tkivo sa prednjeg dijela trupa ?

30-10-2014 Klikova:5549 Nikola Beatović, mag. cin. - magistar kineziologije ak - avatar ak

Vježbama za trbušnu skupinu mišića možemo jedino ojačati tu mišićnu skupinu, a nikako ne možemo reducirati potkožno masno tkivo sa prednjeg dijela trupa, jer je ta sportska aktivnost male kalorijske potrošnje. Te vježbe svakako trebate kombinirati sa nekom aerobnom (i anaerobnom) aktivnošću (hodanje, trčanje, vožnja bicikla, plivanje, dizanje utega...). Uravnoteženom prehranom, te planom i programom treninga možete reducirati potkožno masno...

Više o tome...

Koja je granica aerobnog treninga i kako izbjeći pretreniranost?

23-04-2014 Klikova:4627 Nikola Beatović, mag. cin. - magistar kineziologije ak - avatar ak

Sve ovisi o cilju koji želite postići aerobnim treningom. Prvi cilj je povećanje sposobnosti sustava za prijenos kisika, drugi cilj je povećanje sposobnosti mišića da iskorištava kisik u što dužem periodu treninga/natjecanja i treći cilj je povećanje sposobnosti brzog oporavka nakon motoričke aktivnosti visokog intenziteta. Ukoliko ste dobro aerobno pripremljeni, veći ćete postotak energije proizvesti aerobno, što će omogućiti rad...

Više o tome...

Kako dobiti mišićnu masu?

23-04-2014 Klikova:6342 Nikola Beatović, mag. cin. - magistar kineziologije ak - avatar ak

Za početak bi trebali povećati ukupan dnevni unos kalorija i imati adekvatan program treninga sa utezima za povećanje mišićne mase. Ukupnu dnevnu potrošnju kalorija trebate povećati od 250 kalorija do 500 kalorija, zavisno od broja aerobnih treninga. Ako dnevni unos kalorija povećate za 1000 kalorija, mogli bi vrlo brzo nakupiti veće količine potkožnog masnog tkiva, što sigurno ne želite, zato...

Više o tome...

KOLUMNA, Dr.Miroslav Trkovnik

Nazad Naprijed

Nesvjesno prejedanje

11-03-2013 Klikova:7091 Dr. Miroslav Trkovnik ak - avatar ak

Lov i sakupljanje je odlikovalo način života i hranjenje prvobitnih modernih ljudi. Pronalazak hrane je bio prioritetan zadatak tijekom većeg dijela naše evolucije koja traje oko 200 000 godina. Tek prije 10 000 godina, formiranjem prvih stalnih naseobina, gdje se populacija počela baviti poljoprivredom, nabavka hrane postaje sigurnija. Na kraju, lakše je i manje opasno po život uzgajati pšenicu i...

Više o tome...

KVALITETA ŽIVOTA I SNAGA MIŠIĆA

15-02-2013 Klikova:4936 Dr. Miroslav Trkovnik ak - avatar ak

Mnoštvo naučnih studija pokazuje da snaga naših mišića bitno djeluje na kvalitetu života. Kada koristimo pojam vježbanje ,većina nas, pomisli na tjelesne napore koje ubrzavaju rad srčanog mišića. Na primjer, trčanje ili brzi hod. Vježbe snage zanemarujemo. Pogotovo ženski pol.  Ipak vježbe snage kao i druge tjelesne aktivnosti pomažu u održavanju pravilne tjelesne mase. Preporučene se i dijabetičarima. Usporavaju proces...

Više o tome...

Sauna i zdravlje

04-02-2013 Klikova:7522 Dr. Miroslav Trkovnik ak - avatar ak

Prve saune su nastale u Finskoj prije više od 1000 g. To su bile prostorije ukopane na obroncima brda koje su se koristile i kao primitivne rađaone. U sredini prostorije  paljena je vatra.   U razgoreni plamen  ubacivano je kamenje, koje je kasnije održavalo temperaturu. Na vrhu tih ukopanih prostorija je postojao otvor putem kojeg je dim napuštao  prostoriju. Prije...

Više o tome...

KOLUMNA Vesna Bosanac

Nazad Naprijed

Bezglutenska prehrana i sport

15-03-2016 Klikova:2573 Vesna Bosanac, NUTRICIONIST ak - avatar ak

Ugljikohidrati su glavni izvor energije u mišićima. Sportašima se preporučuje da svoju prehranu baziraju na žitaricama i proizvodima od žita. Klasični je kruh gotovo svakodnevno prisutan na jelovniku sportaša. Međutim, Novak Đoković je postao 1. tenisač svijeta nakon što je počeo prakticirati bezglutensku prehranu. Što je to? Kratko ću se osvrnuti na prehranu bez klasičnih peciva, pizze i tjestenine.

Više o tome...

Redukcijske dijete

15-03-2016 Klikova:2022 Vesna Bosanac, NUTRICIONIST ak - avatar ak

Lako je udebljati se. Koliko je teško smršaviti, a pri tome zadržati mišićno tkivo, većini je više nego poznato. Nastavak primrema i natjecanja razlog je zbog kojeg mnogi sportaši pribjegavaju brzim dijetama. Što može krenuti po zlu?

Više o tome...

JEČAM (2)

19-01-2015 Klikova:4536 Vesna Bosanac, NUTRICIONIST ak - avatar ak

Sužen izbor svježih namirnica, u hladno doba godine, afirmira kuhana jela sa žitaricama, a topla krepka variva izmame svakome osmjeh na lice. Ječam je žitarica koja, zahvaljujući svom nutritivnom sastavu i svojstvima, zavrjeđuje češću prisutnost na jelovniku. Ječam (Hordeum vulgare) jedna je od prvih kultiviranih žitarica. Koristi se za prehranu ljudi i životinja, u proizvodnji piva i žestokih pića, a u...

Više o tome...

 

Pratite nas na fejsu