Ispis

Chilliburner

Jedinstven prirodan preparat načinjen od čilija, koji pospješuje smanjenje težine (mršavljenje).  Načinjen je patentiranom tehnologijom koja aktivnu supstancu u čiliju obrađuje u mikrokapsule koje štite probavni sustav i usnu šupljinu od iritacije.
Učinak ovog proizvoda pojačan je zelenim čajem s visokim udjelom kofeina koji stimulira stanični metabolizam. Također sadrži probiotik inulin, koji pomaže u održavanju prirodne bakteriološke mikroflore u crijevima.

 

 

 

Djelovanje                          
•  pomaže kod mršavljenja
•  sagorijeva masnoću
•  sagorijeva do 280 kalorija (1000 kJ) dnevno
•  smanjuje apetit i želju za slatkim
•  sprećava ponovno taloženje masnoće
•  značajno regulira probavu; kod slabe i usporene probave, napuhnutosti, grčeva, vjetrova itd.
•  poboljšava peristaltiku crijeva i regulira redovito pražnjenje
•  ubrzava metabolizam
•  podiže energiju; masnoća se pretvara u korisnu energiju
•  pomaže u borbi protiv celulita

Jeste li znali ?:

Uzimajući Chilliburner sagorijevate do 280 kalorija (1000 kJ) dnevno više.
To je količina kalorija:
-    koju sagorite nakon 1,5 sata hodanja
-    koju sagorite nakon pola sata trčanja
-    u jednom hamburgeru
Sagorijevanje dodatnih 280 kalorija dnevno znači godišnji gubitak težine od 12 kg!

Od Chilliburnera ne gore Vaša usta – gori višak kilograma
Chilliburner je revolucionaran u tom pogledu! On sadrži visoko koncentrirani prirodni ekstrakt čilija koji je patentiranom tehnologijom obložen u mikrokapsulama, što korisniku omogućuje maksimalni učinak djelotvornih komponenti kapsaicina bez iritacije usne šupljine i probavnog sustava.

Čili i vježbanje
1 tableta prije vježbanja znatno povećava količinu potrošene energije i smanjuje apetit nakon fizičke aktivnosti. Istraživanje pokazalo veliki potencijal čilija kao i kapsaicinoida kod kontrole težine.

Ostali učinci čilija
Kapsaicinoidi djeluju kao prirodan antibiotik te smanjuju nivo šećera u krvi. Djeluju antikarcinogeno, kao antioksidanti i kao prirodan afrodizijak. Čili sadrži puno beta-karotena, flavonoida, minerala te vitamina C, B1, B2, E i A.

Chilliburner regulira apetit
Dramatičan primjer snage čilija da suzbije apetit prikazan je u studiji izdanoj 2001. godine u ˝British Journal of Nutrition˝ (Yoshioka 2001); gdje je utvrđeno da su osobe koje su jele čili imale negativnu energetsku bilancu (potrošnja energije je bila veća nego unos energije) od 956 kJ u usporedbi sa grupom koja je uzimala placebo.

Chilliburner povećava potrošnju energije
U više studija utvrđeno je, da je potrošnja energije znatno uvećana nakon što je konzumirana hrana koja sadrži čili (Yoshioka 1995, 1998, 2001). Tjelesna temperatura povećana probavom hrane je jedan od faktora koji pridonose dnevnoj potrošni energije i pretvorbi masti u korisnu energiju. Znanstvenici mogu utvrdili da li je supstanca termogena (da li povećava proizvodnju tjelesne temperature) proučavanjem promjena u potrošnji energije nakon unosa. Kapsaicin sadržan u čiliju je jedna od značajnih termogenih supstanci.

Chilliburner sagori 0,5 kg masnoće u  2 tjedna
Istraživanje (Kawada 1986, 1991) otkrilo da kapsaicinoidi pokreću lanac fizioloških promjena koji podupiru lipolizu (sagorijevanje masnoće). U studiji izdane 2003. godine u ˝Journal of Nutrition Science and Vitaminology˝, dodaci koji sadrže kapsaicin i ekstrakt zelenog čaja uzrokuju smanjenje oko 0,5 kg tjelesne masnoće u periodu 2 tjedna u usporedbi sa grupom koja je uzimala placebo. (Tsi et al; 2003)

Čili sadrži kapsaicin. To je tvar koja uzrokuje osjećaj topline i daje čiliju ljutinu.

Veliki broj studija i istraživanja provedenih u posljednjih 30 godina pokazuju potencijal kapsaicina kod kontrole težine i apetita. No, do nedavno, problem je bio u uzimanju preporučene količine, budući da je ekstrakt čilija vrlo ljut i potrebna količina za gubitak težine (cca 10 g čilija) mogla bi oštetiti usnu šupljinu i probavni sustav.

Chilliburner je revolucionaran u tom pogledu!

On sadrži visoko koncentrirani prirodni ekstrakt čilija koji je patentiranom tehnologijom obložen mikrokapsulama, što korisniku omogućuje uzimanje potrebnih dnevnih doza, odnosno maksimalni učinak djelotvornih komponenti kapsaicina bez iritacije usne šupljine i probavnog sustava.

Trostruki utjecaj kapsaicina sadržanog u čiliju na gubitak težine (mršavljenje):

- Pokreće lanac fizioloških promjena koji pomažu sagorjeti masnoću (lipoliza)
- Aktivira ˝osjećaj sitosti˝, umanjuje želju za hranom
- Kapsaicin je termogena tvar koja ubrzava metabolizam i sagorijevanje kalorija

 

Sastojci:
- ekstrakt čili paprike(Capsicum annuum)
- ekstrakt zelenog čaja (Camellia sinensis)
- inulin - ekstrakt cikorije (Cichorium intybus)

Ovaj proizvod je:
- 100% prirodan
- bez glutena
- bez laktoze
- pogodan za vegetarijance

Sadržaj: 30 tableta - doza za 1 mjesec

Doziranje: 1 tableta dnevno, na prazan želudac, najbolje uzimati 30 minuta prije doručka s čašom vode. Tabletu progutati - NE žvakati.

Naš savjet:  1 tableta prije vježbanja znatno povećava količinu potrošene energije i smanjuje apetit nakon fizičke aktivnosti.

Učinkovitost proizvoda: povratne informacije naših kupaca pokazuju prosječan gubitak 2-4 kilograma u mjesec dana. Prije početka uzimanja proizvoda, preporučujemo da izmjerite opseg vašeg struka, bokova i bedra. Vaš gubitak težine može se mjeriti gubitkom centimetara kao i kilograma.
Koristeći ovaj proizvod ne morate brinuti oko takozvanog ˝jo-jo efekta˝, budući da proizvod sagorijeva masnoću bez dijete. ˝Jo-jo efekt˝ se javlja kod dijeta kada se metabolizam uspori radi manjeg unosa kalorija, no kada se unos poveća tijelo pohranjuje masnoću, jer očekuje ponovno smanjenje unosa hrane. Usporenje metabolizma rezultira smanjenjem sagorijevanja masnoće u onoj mjeri kao i prije, stoga se vaša težina može povećati u odnosu na težinu prije početka dijete. Koristeći Chilliburner vi niste na dijeti, stoga ne morate brinuti oko ˝jo-jo efekta˝.
Za pojačanje učinka mršavljenja može se od drugog tjedna uzimanja, dodati još jedna tableta prije ručka.

Nuspojave: nisu poznate

Chilliburner je jak detoksikacijski preparat koji razgrađuje stanice masnoće. Zbog toga u prvim danima uzimanja treba promatrati promjene u vašem probavnom sustavu, moguće su promjene na koži ili drugi simptomi detoksikacijskog procesa. To su pozitivni efekti detoksikacije i sagorijevanja masnih stanica. Nemojte prestati uzimati proizvod, no ako se dvoumite posavjetujte se s vašim liječnikom. Ukoliko je potrebno smanjite dozu i povećajte unos tekućine. Prije početka uzimanja Chilliburnera, savjetujemo da provedete čišćenje probavnog sustava i detoksikaciju tijela kako bi povećali učinak proizvoda.

Kontraindikacije: Ne preporuča se korištenje Chilliburnera za djecu, trudnice i dojilje, kod peptičkog ulkusa (čir želuca ili dvanaesnika), kod ulceroznog kolitisa (Crohnova bolest), hemoroida, za vrijeme uzimanja lijekova protiv zgrušavanja krvi, nakon nedavne operacije probavnog sustava, tuberkuloze, poremećaja rada štitnjače te za vrijeme kemoterapije.

Kada koristite druge lijekove preporučujemo da pričekate barem 30 minuta prije uzimanja Chilliburnera.

Studije i istraživanja                
Prema arheološkim nalazima pronađenim u Srednjoj Americi, čili je ljudima bio poznat već 7000 godina prije K. U 3. tisućljeću prije K. uzgajala su ga indijanska plemena starih Inka, koji su ga smatrali svetom biljkom. U Europu je došao tek 1493. godine, kada ga je u Španjolsku dovezao Diego Alvarez Chanca, liječnik Kolumbove druge plovidbe, koji je godinu dana kasnije, kao prvi u povijesti, izdao opsežni materijal o ljekovitim učincima čilija.

Već 30 godina znanstvenici znaju o pozitivnom djelovanju čilija i  kapsaicinoida na gubitak težine.

Moderna istraživanja su pokazala slijedeće:

Kapsaicin uzrokuje smanjenje tjelesne masnoće
Istraživačke studije (Kawada 1986, 1991) otkrile su da kapsaicinoidi pokreću lanac fizioloških promjena koji podupiru lipolizu (sagorijevanje masnoće). Prema studiji izdanoj 2003. godine u ˝Journal of Nutrition Science and Vitaminology˝, dodaci prehrani koji sadrže kapsaicin i ekstrakt zelenog čaja uzrokuju smanjenje oko 0,5 kg tjelesne masnoće u periodu 2 tjedna u usporedbi sa grupom koja je uzimala placebo. (Tsi et al 2003)

Čili pomaže regulirati apetit
Jedan od glavnih razloga neuspjeha dijete je glad. Stoga je ključni aspekt efikasnog planiranja gubitka težine, kontrola apetita. U više studija otkriveno je da dodavanje kapsaicinoida u hranu umanjuje potrebu za unosom energije. Koristeći Chilliburner za sagorijevanje masnoće, aktivira se signal koji javlja mozgu da je tijelo zasićeno i da ne treba više hrane. Ovaj proces naziva se refleks sitosti.
Dramatičan primjer snage čilija da suzbije apetit prikazan je u studiji izdanoj 2001. godine u ˝British Journal of Nutrition˝ (Yoshioka 2001); gdje je utvrđeno da su osobe koje su jele čili imale negativnu energetsku bilancu* od 956 kJ u usporedbi sa grupom koja je uzimala placebo.

*potrošnja energije je bila veća od unosa energije

Kapsaicin povećava potrošnju energije
Gubitak težine je zapravo vrlo jednostavan proces: potrošnja energije (u obliku sagorivih kalorija) mora biti veća od unosa energije (u obliku hrane). Međutim, kako svi stručnjaci za mršavljenje mogu potvrditi, lakše je govoriti o uspjehu nego postići negativnu energetsku bilancu, posebno radi toga što se kod nižeg unosa energije metabolizam usporava.
Sagorijevanje kalorija – 3 osnovna faktora:
1.    Bazalni metabolizam (BMR)
2.    Fizička aktivnost – nova istraživanja pokazuju da vježbe same pomažu kod mršavljenja samo do određene granice budući da također pojačavaju apetit što dovodi do povećanog unosa kalorija (Cloud 2009.)
3.    Potrošnja energije kroz termogeničku hranu

Tjelesna temperatura dobivena probavom hrane je jedan od tri faktora koji pridonose dnevnoj potrošni energije i pretvorbi masti u korisnu energiju. Znanstvenici mogu utvrdili da li je supstanca termogena (da li povećava proizvodnju tjelesne temperature) proučavanjem promjena u potrošnji energije nakon unosa. U više istraživanja provedenih na Tsukuba Univerziteti u Japanu i Laval Univerziteti u Kanadi, utvrđeno je da je potrošnja energije znatno uvećana nakon što je konzumirana hrana koja sadrži čili. (Yoshioka 1995, 1998, 2001)

Ovdje su odgovori na neka od najčešćih pitanja:

(Petra 05-04-2012) Koliko dugo mogu uzimati Chilliburner? Da li je potrebno prekinuti nakon određenog vremena?
Odgovor: Chilliburner možete uzimati i kroz duži vremenski period. Ako ga namjeravate uzimati duže od 3 mjeseca, preporučujemo nakon svaka 3 tjedna uzimanja napraviti pauzu od tjedan dana.

(Jana, 28-02-2012) Pokušavam smršaviti već duže vrijeme ali ništa ne pomaže.
Odgovor: S našim proizvodom Chilliburner imamo najbolje rezultate za mršavljenje kod ljudi s pretilošću, odnosno kod ITM* 25 i više. Kod ljudi koji redovno vježbaju, zdravo se hrane i imaju normalnu težinu neće biti s Chilliburnerom željenog gubitka takozvanih zadnjih 2 – 3 kilograma. U pravilu, što je više masnoće u tijelu to će rezultat s Chilliburnerom biti bolji i brži.

*ITM - indeks tjelesne mase (ili BMI - body mass index)

(Anna, 16-02-2012) Da li mogu uzimati Chilliburner ako se liječim od visokog krvnog tlaka?
Odgovor: Djelovanjem aktivnih sastojaka Chilliburnera dolazi do blagog povećanja unutarnje temperature organizma, boljeg prokrvljenja pojedinih organa, proširenja krvnih žila i kapilara. Zbog toga su i jetra bolje prokrvljena što može uzrokovati lagano povećanje krvnog tlaka. Ovaj proces može kod nekoga prouzročit prolazno povećanje ali i sniženje krvnog tlaka, može doći također do ubrzanja otkucaja srca. U svakom slučaju preporučljivo je više kretanja (redovno vježbati ili barem što više šetati), izbaciti ˝tešku˝ hranu (masno, teško probavljivo, prženo), u jutro ne piti kavu. Isto vrijedi i za alkohol. Između uzimanja Chilliburnera i ostalih lijekova napr. protiv visokog krvnog tlaka, napraviti pauzu od barem sat vremena.

(Marianna, 08-02-2012) Dobar dan, uzimam Chilliburner tjedan dana i nisam primijetila nikakve rezultate. Čak sam dobila na težini. Je li to normalno?

 
Odgovor: Na početku uzimanja Chilliburnera možete imati osjećaj punosti, može doći i do povećanja težine, što je normalno. Prvo počinje sagorijevanje masnoće nataložene u organima. Dolazi do prolaznog povećanja pritiska u limfnom sustavu što se može manifestirati osjećajem ˝otečenosti˝ tijela, težine odnosno stvarnim dobivanjem na težini. Prema mojem, kao i prema iskustvu klijenata dolazi isprva do  postepenog gubitka, uglavnom centimetara. Za mjesec dana cca 1,5 – 2 cm. Izgleda kao da se ništa ne događa ali to nije istina. Polako, ali bez jo-jo efekta dolazi do rezultata: bolji izgled, čvrsta figura. Kod uzimanja Chilliburnera nemojte nakon mjesec dana očekivati gubitak težine od 5 – 10 kg. Za dodatak prehrani Chilliburner vrijedi pravilo polako ali sigurno.

(Hana, 29-06-2011) Pozdrav, želim pitati koliko dugo prije doručka treba uzeti tabletu?
Odgovor: Bilo bi najbolje da tabletu Chilliburnera uzmete pola sata prije doručka. Od drugog tjedna uzimanja, možete dodati još jednu tabletu prije ručka kako bi pojačali učinak.

(Kika, 27-06-2011) Jučer sam kupila Chilliburner kao dodatak 90-dnevnom planu dijete koji slijedim. Htjela bih pitati o visokom udjelu kofeina koji tablete sadrže te da li je potrebno smanjiti količinu kave koju dnevno pijem (dvije šalice).
Odgovor: Kao doktor definitivno ne preporučujem više od dvije šalice kave dnevno. Stimulativni učinak kave ne samo da utječe na vaš um, već također iritira jetru i vaš probavni trakt. Naravno, nemojte Chilliburner uzimati sa kavom, već najbolje s običnom vodom ili nezaslađenim čajem.

(Janka, 15-07-2011) Upravo sam kupila Chilliburner i zanima me mogu li ga uzimati u isto vrijeme sa dijetnim vlaknastim tabletama (psyllium), budući da započnem dan sa sokom od rajčica i psylliumom. Zanima me mogu li uzeti Chilliburner prvo sa sokom od rajčice te odmah zatim psyllium?
Odgovor: Prvo uzmite Psyllium, popijte zatim barem 150 ml tekućine. Nakon otprilike pola sata uzmite Chilliburner. Nakon 20 minuta od uzimanja Chilliburnera možete jesti. Nemojte uzimati Psyllium i Chilliburner u isto vrijeme, budući da je Psyllium čisto vlakno koje ˝proguta˝ Chilliburner i time uveliko umanji početni efekt Chilliburnera.

(Evelin, 14-07-2011) Da li chilliburner doista pomaže bez vježbi i ne moram li se brinuti zbog jo-jo efekta?
Odgovor: Prema provedenim studijama i povratnim informacijama korisnika, Chilliburner doista djeluje bez vježbanja, iako naravno kretanje i sportske aktivnosti pomažu postizanju boljih rezultata. Prema iskustvima naših korisnika, prosječan gubitak težine je 2-4 kg mjesečno. Međutim, prije početka uzimanja, savjetujemo Vam da izmjerite opseg struka, bokova i bedra, budući da gubitak težine može biti vidljiv u centimetrima jednako, kao i u kilogramima. Nakon korištenja proizvoda ne morate brinuti zbog tzv. jo-jo efekta, budući da proizvod sagorijeva masnoću bez da ste vi na dijeti. jo-jo efekt se javlja dok ste na dijeti, jer se tada vaš metabolizam usporava. Kada ponovo počnete normalno jesti tijelo pohranjuje masnoću jer očekuje ponovno smanjenje unosa hrane. Vaš usporeni metabolizam nakon toga ne uspijeva sagorijevati masnoću jednako brzo kao prije, stoga se vaša težina može povećati u odnosu na težinu prije početka dijete. Koristeći Chilliburner vi niste na dijeti, stoga ne morate brinuti oko jo-jo efekta.

(09-05-2011) Može li se proizvod (Chilliburner) uzimati ukoliko sam na tretmanu za sniženje visokog krvnog tlaka?
Odgovor: Da, Chilliburner možete uzimati uz Vaš tretman i uz većinu bolesti, izuzev bolesti probavnog sustava, tuberkuloze, kod poremećaja rada štitnjače, za vrijeme kemoterapije i za vrijeme uzimanja lijekova protiv zgrušavanja krvi.

(Katarina, 07-02-2011) Htjela bih pitati u vezi uzimanja chilliburnera… 2 puta tjedno vježbam /večer/. U danu kada vježbam, trebam uzeti tabletu prije vježbanja te ostale dane u jutro prije doručka? Ili je bolje uzimati svaki dan samo u jutro?
Odgovor: Chilliburner možete uzimati svaki dan u jutro i kada vježbate uzmite još jednu tabletu cca pola sata do sat vremena prije vježbanja. Ovakav način uzimanja prakticirajte tek od trećeg tjedna korištenja Chilliburnera.

Vaša iskustva

*****

M.K., 35 godina, 73 kg: Htjela bih Vam zahvaliti na ovom savršenom proizvodu. Zahvaljujući njemu izgubila sam 4 kg u mjesec dana. Vjerujem da zahvaljujući njemu ne osjećam glad i želju za slatkim i grickanjem. Naravno, promijenila sam prehrambene navike i sada redovno vježbam.

*****

Lucia O.: Naručila sam Chilliburner od Vaše tvrtke i željela bih podijeliti moja iskustva sa Vama. Željela bih se zahvaliti. Koristim ga oko 24 dana i već sam izgubila 4 kg bez dijete. Ja sam uvijek razumno jela no nikad se nisam mogla riješiti kilograma tako brzo. S Chilliburnerom to ide glatko i bez vježbanja. Ponekad si čak dopustim i kasnu večeru. Hvala Vam još jednom.

****

Matuš A.: Nakon prvog mjeseca korištenja izgubio sam 4 kg bez ograničenja u hrani. Samo sam svaki drugi dan vježbao po 20 min (i prije sam to radio, ali nisam gubio suvišne kilograme, no sa dodatkom kapsula i istom količinom vježbi, kile su samo nestale). Izgubio sam 8 kg u dva mjeseca.
Nakon 7 mjeseci: Pozdrav, htio bih podijeliti svoje osobno iskustvo s korištenjem Chilliburnera. Imam 28 godina. Prije početka korištenja težio sam 100 kg, a visok sam 185 cm. U medicinskom smislu bio sam blago pretilan. Koristio sam tablete 4 mjeseca i sa laganim vježbama spustio sam se na 90 kg, koje su mi ostale 5 mjeseci bez ikakvog jo-jo efekta i bez korištenja više tableta. Štoviše, ovaj  proizvod spustio mi je kolesterol na normalu. Mogu preporučiti ovaj proizvod svima koji još oklijevaju koristiti ga. Pozdrav, Matuš.

****

Monika D., 37 godina: Prije 11 godina otišla sam u invalidsku mirovinu. iako imam samo 37 godina, otada sam dobila 40 kg. Isprobala sam nekoliko dijeta, no bez pozitivnih rezultata. Sve dok nisam kupila Chilliburner. Upravo sam potrošila drugu kutiju i izgubila sam 3 kg. Nekima bi se to činilo malo, ali za mene je to uspjeh budući da se ne mogu kretati.
Nakon 4.mjeseca: Koristim chillinurner 6. mjeseci bez pauze i gubitak od 6 kg smatram velikim uspjehom. Pišem vam da potvrdim da je to odličan dodatak. Moja težina se počela smanjivati bez mog utjecaja, budući da ne mogu hodati. Rado bih ga preporučila. Još jedna prednost je što nemam tako veliki apetit i ne osjećam se umorno cijelo vrijeme.

****

Alena K.: Nakon jednog mjeseca uspjela sam izgubiti 3 kg. To je veliki uspjeh. Dok koristim Chilliburner osjećam se laganije i puna energije. Odlično je i to što se pri tome ne javlja žgaravica ni osjećaj žarenja u želucu.
Nakon 7 mjeseci: Zadovoljna sam s Chilliburnerom. Do sada sam izgubila 5 kg. Osim toga pomogao mi je poboljšati moje prehrambene navike i daje mi više energije. Sve rečeno o njemu je istina. Pozdrav

****

Monika K.: Bok, imam 41 godinu. Nedavno sam prestala pušiti i odmah sam dobila 14 kg. Pokušala sam smršaviti sa 82 kg na moju prijašnju težinu, no bez uspjeha. Na radiju sam čula reklamu za Chilliburner i odmah sam ga naručila. Koristim ga tjedan dana i već sam izgubila 1 kg. Vrlo sam zadovoljna rezultatima. Nadam se da će se to nastaviti i da ću doći na moju prijašnju težinu. Najbolje od svega je što ne osjećam glad i potrebu za jelom cijelo vrijeme.

****

Z.W., 40 godina, 75 kg: Uzimam Chilliburner dva mjeseca, jednu tabletu dnevno. U toku prvog mjeseca imala sam priličan gubitak težine. Izgubila sam 2,5 kg, a drugi mjesec samo 2 kg. No ipak sam vrlo zadovoljna, nemam potrebu za slatkišima i imam više energije. Nastavit ću ga koristiti ali započinjem sa vježbama tako da rezultat bude što bolji. Hvala, ugodan dan.

****

Emilia S.: Uzimam Chilliburner kapsule 2 mjeseca i vrlo sam zadovoljna sa njim. Izgubila sam 4 kg, ali glavni razlog zašto ga koristim je jer sam imala problema s trbuhom i probavom. Otkako ga koristim ti problemi su nestali.

Andrea K., 36 godina: Jako sam zadovoljna s Chilliburnerom. Uzimam ga preko mjesec dana. Težila sam 66,5 kg i izgubila sam 1,5 kg bez ikakvih dodatnih fizičkih aktivnosti ili promjena u načinu prehrane. Proizvod je odličan i preporučam ga.

****

A.S., 39 godina: Moje osobno iskustvo sa Chilliburnerom – nakon 3 tjedna izgubio sam 8 kg bez dijete i samo s laganim vježbama. Preporučio bih ga svima. Imam gotovo 40 godina i za moju dob dosta je teško smanjiti težinu usprkos vježbanju i brizi oko prehrane. Chilliburner mi je pomogao kod bolje probave, smanjiti težinu i zaustaviti me od pražnjenja ormara sa dječjim slatkišima uvečer :) Samo probajte i biti ćete zadovoljni poput mene.

****

S.F., 32 godine: Cijeli svoj život patio sam od problema s lošom peristaltikom crijeva. Ponekad nisam imao stolicu i tjedan dana. Otkako sam počeo koristiti chilliburner dogodila mi se dnevno pozitivna promjena, koja se odrazila ne samo na mom izgledu i težini, već i na mom unutarnjem osjećaju zadovoljstva.

*******************************************************************************************************************************************************************

 

CHILLIBURNER MOŽETE PRONAĆI U SVIM BOLJE OPSKRBLJENIM LJEKARNAMA

Zastupnik i distributer: Public art d.o.o., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , 095/655-55-56

WEBSHOP

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Naslov:
Komentar:
 

Dr. Maria Škornjak

Nazad Naprijed

Smršaviti bez gladovanja! Istina ili mit?

25-04-2016 Klikova:107379 KOLUMNA, Dr. Maria Škornjak ak - avatar ak

Odbacivanje redukcijskih dijeta kao metoda regulacije tjelesne mase, zbog njihove neprirodnosti i svijest o važnost analize tjelesnog sastava prije kretanja na put mršavljenja bez gladovanja, bez vaganja namirnica i bez brojenja kalorija, najvažnije su odluke koje rezultiraju brzim postizanjem cilja i laganim održavanjem željene tjelesne mase. Početkom dvadesetog stoljeća Index tjelesne mase ili  BMI (engl. Body mass index, krat. BMI) postao je...

Više o tome...

ANTI-AGE medicina - više od „peglanja bora“

01-02-2017 Klikova:49173 KOLUMNA, Dr. Maria Škornjak ak - avatar ak

Anti-age medicina, pogrešno se poistovjećuje samo s tzv. „peglanjem“ bora i daleko je više od tog jer riječ je o grani medicine u podlozi koje je primjena naprednih znanstvenih i medicinskih znanja i tehnologija za rano otkrivanje, prevenciju i liječenje bolesti vezanih uz proces starenja te briga za zdravlje kroz inovativni znanstveni pristup s ciljem postizanja viših zdravstvenih standarda, zdravlja...

Više o tome...

KOLUMNA Nikola Beatović (mag. cin. - magistar kineziologije)

Nazad Naprijed

Da li je moguće vježbama za trbušnu skupinu mišića izgubiti potkožno masno tkivo sa prednjeg dijela trupa ?

30-10-2014 Klikova:6209 Nikola Beatović, mag. cin. - magistar kineziologije ak - avatar ak

Vježbama za trbušnu skupinu mišića možemo jedino ojačati tu mišićnu skupinu, a nikako ne možemo reducirati potkožno masno tkivo sa prednjeg dijela trupa, jer je ta sportska aktivnost male kalorijske potrošnje. Te vježbe svakako trebate kombinirati sa nekom aerobnom (i anaerobnom) aktivnošću (hodanje, trčanje, vožnja bicikla, plivanje, dizanje utega...). Uravnoteženom prehranom, te planom i programom treninga možete reducirati potkožno masno...

Više o tome...

Koja je granica aerobnog treninga i kako izbjeći pretreniranost?

23-04-2014 Klikova:5252 Nikola Beatović, mag. cin. - magistar kineziologije ak - avatar ak

Sve ovisi o cilju koji želite postići aerobnim treningom. Prvi cilj je povećanje sposobnosti sustava za prijenos kisika, drugi cilj je povećanje sposobnosti mišića da iskorištava kisik u što dužem periodu treninga/natjecanja i treći cilj je povećanje sposobnosti brzog oporavka nakon motoričke aktivnosti visokog intenziteta. Ukoliko ste dobro aerobno pripremljeni, veći ćete postotak energije proizvesti aerobno, što će omogućiti rad...

Više o tome...

Kako dobiti mišićnu masu?

23-04-2014 Klikova:7007 Nikola Beatović, mag. cin. - magistar kineziologije ak - avatar ak

Za početak bi trebali povećati ukupan dnevni unos kalorija i imati adekvatan program treninga sa utezima za povećanje mišićne mase. Ukupnu dnevnu potrošnju kalorija trebate povećati od 250 kalorija do 500 kalorija, zavisno od broja aerobnih treninga. Ako dnevni unos kalorija povećate za 1000 kalorija, mogli bi vrlo brzo nakupiti veće količine potkožnog masnog tkiva, što sigurno ne želite, zato...

Više o tome...

KOLUMNA, Dr.Miroslav Trkovnik

Nazad Naprijed

Nesvjesno prejedanje

11-03-2013 Klikova:7609 Dr. Miroslav Trkovnik ak - avatar ak

Lov i sakupljanje je odlikovalo način života i hranjenje prvobitnih modernih ljudi. Pronalazak hrane je bio prioritetan zadatak tijekom većeg dijela naše evolucije koja traje oko 200 000 godina. Tek prije 10 000 godina, formiranjem prvih stalnih naseobina, gdje se populacija počela baviti poljoprivredom, nabavka hrane postaje sigurnija. Na kraju, lakše je i manje opasno po život uzgajati pšenicu i...

Više o tome...

KVALITETA ŽIVOTA I SNAGA MIŠIĆA

15-02-2013 Klikova:5458 Dr. Miroslav Trkovnik ak - avatar ak

Mnoštvo naučnih studija pokazuje da snaga naših mišića bitno djeluje na kvalitetu života. Kada koristimo pojam vježbanje ,većina nas, pomisli na tjelesne napore koje ubrzavaju rad srčanog mišića. Na primjer, trčanje ili brzi hod. Vježbe snage zanemarujemo. Pogotovo ženski pol.  Ipak vježbe snage kao i druge tjelesne aktivnosti pomažu u održavanju pravilne tjelesne mase. Preporučene se i dijabetičarima. Usporavaju proces...

Više o tome...

Sauna i zdravlje

04-02-2013 Klikova:8389 Dr. Miroslav Trkovnik ak - avatar ak

Prve saune su nastale u Finskoj prije više od 1000 g. To su bile prostorije ukopane na obroncima brda koje su se koristile i kao primitivne rađaone. U sredini prostorije  paljena je vatra.   U razgoreni plamen  ubacivano je kamenje, koje je kasnije održavalo temperaturu. Na vrhu tih ukopanih prostorija je postojao otvor putem kojeg je dim napuštao  prostoriju. Prije...

Više o tome...

KOLUMNA Vesna Bosanac

Nazad Naprijed

Bezglutenska prehrana i sport

15-03-2016 Klikova:3095 Vesna Bosanac, NUTRICIONIST ak - avatar ak

Ugljikohidrati su glavni izvor energije u mišićima. Sportašima se preporučuje da svoju prehranu baziraju na žitaricama i proizvodima od žita. Klasični je kruh gotovo svakodnevno prisutan na jelovniku sportaša. Međutim, Novak Đoković je postao 1. tenisač svijeta nakon što je počeo prakticirati bezglutensku prehranu. Što je to? Kratko ću se osvrnuti na prehranu bez klasičnih peciva, pizze i tjestenine.

Više o tome...

Redukcijske dijete

15-03-2016 Klikova:2463 Vesna Bosanac, NUTRICIONIST ak - avatar ak

Lako je udebljati se. Koliko je teško smršaviti, a pri tome zadržati mišićno tkivo, većini je više nego poznato. Nastavak primrema i natjecanja razlog je zbog kojeg mnogi sportaši pribjegavaju brzim dijetama. Što može krenuti po zlu?

Više o tome...

JEČAM (2)

19-01-2015 Klikova:5108 Vesna Bosanac, NUTRICIONIST ak - avatar ak

Sužen izbor svježih namirnica, u hladno doba godine, afirmira kuhana jela sa žitaricama, a topla krepka variva izmame svakome osmjeh na lice. Ječam je žitarica koja, zahvaljujući svom nutritivnom sastavu i svojstvima, zavrjeđuje češću prisutnost na jelovniku. Ječam (Hordeum vulgare) jedna je od prvih kultiviranih žitarica. Koristi se za prehranu ljudi i životinja, u proizvodnji piva i žestokih pića, a u...

Više o tome...

 

Pratite nas na fejsu