Ispis

Tuna sa povrćem

Sastojci:
25 dag konzervirane tunjevine
2 šalice suhog graška
4 šalice vrele vode
½ šalice isjeckanog crvenog luka
1 velika izrezana rajčica
1 i ½ žličica crvene paprike
2 žlice pekmeza od rajčica
3 žlice ulja
3 velike banane
½ žličice soli
1 šalica ulja

Priprema:

Grašak se opere, prelije vrelom vodom i kuha 2 minute. Zatim se ukloni s vatre i ostavi da se 1 – 2 sata kvasi. Poslije toga se polagano kuha u istoj vodi dok ne smeška. Kuhanom grašku se dodaju crveni luk, rajčica i crvena paprika te se sve kuha još 15 minuta. Tome se doda pekmez od rajčice, ulje, riba pa se poklopi i kuha bez miješanja. Poslije 5 minuta lonac se otkrije i ostavi još kratko vrijeme na blagoj vatri.
Banane se posole i prže na ulju dok ne postanu zlatnosmeđe pa se onda ocijede. Grašak se servira s bananama.