Meso i piletina

Print

Kako napraviti najbolji zagrebački odrezak?

Tradicionalno i neizostavno jelo svake zagrebačke kuhinje, ali i brojnih restorana zasigurno je zagrebački odrezak, odnosno pohani teleći odrezak punjen šunkom i sirom.

Ova mesna poslastica svoje korijene vuče još iz davne povijesti. U cijeloj Europi poznata je u nešto drugačijim varijantama spravljanja, a ujedno nosi i drugačije nazive jer je kao svoje jelo prisvajaju brojni gradovi diljem Europe. Najpoznatija varijanta pohanog odreska svakako je bečki odrezak - Wiener Schnitzel, no za razliku od zagrebačkog, ne sadrži šunku niti sir te se samo panira i poha. U Češkoj ga nazivaju Smažený Řízek, u Finskoj Wieninleik, a u Poljskoj se može naručiti kao Kotlet Schabowy. Slične inačice mogu se pronaći i u Rumunjskoj -  Romanian Şniţel, dok je u Srbiji nacionalni specijalitet Karađorđeva šnicla, odnosno punjeni lungić, kojega su svojedobno prvo punili kajmakom, a danas šunkom i sirom.

Print

Curry piletina s rižom

1 glavica luka nasjeckana na kolutiće, Sol po želji, 40 dkg piletine nasjeckane na komadiće, 2 žličice Curry začina, Malo ulja.

Priprema :
Zagrijte ulje na umjerenoj vatri. Popržite piletinu sa svih strana, pržite oko 10 minuta. Posolite piletinu, dodajte luk i pržite mješajući dok luk ne omekša. Po potrebi dodajte malo vode da jelo ne zagori. Na samom kraju dodajte curry začin. Izmješajte te kuhajte još par minuta. Servirajte s rižom spremljenom po vašoj želji.

Print

Pileći file sa šampinjonima

Potrebne namirnice za 2 osobe:
*500gr pilećeg filea
*200 gr šampinjona
*1 režanj češnjaka

Print

Mediteranska purica

Neobična kombinacija u imenu skriva isto takvu kombinaciju u sastojcima.

Odlučili smo prikazati ovaj recept zbog male kaloričnost, što ga čini prikladnim za dijetalnu prehranu.

{loadposition kol1}

{loadposition kol2}

 
{loadposition ostalo}