Korisni savjeti

  • 1
  • 2
  • 3

Poznato je da je motivacija jedan od najjačih pokretača čovjeka. Ako nema motivacije, ne postoji ni volja ni želja za od...

Read more

Koliko puta vam se dogodilo da poslije ukusnog ručka u restoranu stojite očajni pred ogledalom? Koliko puta ste bezuspje...

Read more

Kao što je općepoznato, šećer deblja!! Tako, ukoliko namjeravate zadržati postojeću težinu ili je smanjiti, postoji neko...

Read more

Recepti

  • 1
  • 2
  • 3

Sastojci za 1 osobu2 žlice svježeg kravljeg sira1 žlica majoneze1 žličica mješavine mediteranskih začina1 limenka tune u...

Read more

Ručak: meso kuhano ili pečeno u količini 3 šnicle (jedna težine 180 grama), šnita integralnog ili crnog kruha i salata...

Read more

Sastojci za 4 osobe 25dag svježeg tijesta s jajima razvučenog u list 6 manjih rajčica 1 limun 2 vezice rikole 20dag svje...

Read more

Savjetovalište

  • 1
  • 2
  • 3

UTJECAJ VITAMINA K2 I OKTAKOZANOLA NA ATEROSKLEROZU  S obzirom na progresijski karakter bolesti ateroskleroze, potreb...

Read more

Poštovani: Koristila sam nekoliko proizvoda na bazi zelene kave, za koju i dalje tvrdim da ima djelovanje, ali nisu mi...

Read more

Kako možemo znati do koje granice ići sa aerobnim treninzima i kako izbjeći pretreniranost? Aktivno se bavim nogometom. ...

Read more
Print

DIJAREJA I SACCHAROMYCES BOULARDII

Starenje, neuravnotežena prehrana, povišena tjelesna temperatura, povećana izloženost lijekovima, posebno antibioticima te konzervansima koji se unose hranom umanjuju optimalne uvjete za održavanje ravnoteže i pogoduju porastu patogene bakterijske populacije. Bakterije koje prirodno nastanjuju sluznice ljudskog probavnog trakta čine crijevnu mikrofloru koja ima značajan utjecaj na zdravlje.

Riječ probiotik dolazi od grčkih riječi pro=za i bios=život. Svjetska zdravstvena organizacija definira probiotike kao žive mikroorganizme koji, ako se unose u dovoljnoj količini, imaju blagot­vorno zdravstveno djelovanje na organizam, smanjujući udio patogene bakterijske populacije i na taj način održavajući ravnotežu crijevne mikoflore.

Print

KARDIOVASKULARNE BOLESTI

INTERVJU S DR. MILANOM NEDELJKOVIĆEM

Ukoliko se ne poduzmu ozbiljniji koraci od kardiovaskularnih bolesti će do 2050. godine umrijeti više od 30 milijuna ljudi u svijetu, upozoravaju stručnjaci. Već sada ta brojka prelazi 17 milijuna, u Europi svake godine umre dva milijuna ljudi.

- Glavni faktori rizika su generalno neprimjerena prehrana koja dovodi do pojave masnoća u krvi i povišenog kolesterola, a u daljnjem razvoju događaja i do nastanka ateroskleroze. Stres je, također, važan faktor koji utječe na nastanak ozbiljnih oboljenja kardiovaskularnog sustava sa infarktom srca i moždanim udarom kao konačnim ishodom tijeka bolesti. Za nastanak infarkta u velikoj mjeri odgovorna je i genetika, povišeni krvni tlak, pušenje, nedostatak fizičke aktivnosti... Ono što zabrinjava je saznanje da do pojave infarkta i moždanog udara više ne dolazi isključivo u zreloj dobi, već se javlja i u tridesetim godinama.

Print

Pretjerujete s porcijama?

Porcije su danas veće nego, i to za nevjerojatnih četiri puta više!

Pojeli ste pun tanjur, ali "zove vas" na još?
 
Još jedan krumpir, još malo umaka, još jedna kriška tog mekanog i rahlog kruha...

Liječnici diljem svijeta upozoravaju da je čak dvije trećine stanovništva pretilo, a pretilost uzrokuje brojne zdravstvene probleme i bolesti.

{loadposition kol1}

{loadposition kol2}

 
{loadposition ostalo}